KanDoe-visie en -methodiek

steun de uab - aandeel in een betere wereld

In het kader van 500 jaar ‘Utopia’ van Thomas More in 2016 organiseren we als UAB en vaak in co-creatie met Sint Lucas Antwerpen een extra reeks kleine en middelgrote initiatieven. We willen bij studenten, docenten en een divers publiek de aandacht vestigen op de nood aan en kansen om, als antidotum voor geweld en angst, ‘samen te dromen, het beste van onszelf te geven’ voor een optimale leefkwaliteit van ik~jij~wij(k)~wereld. Een kwestie van ‘politiek’ in de betekenis die Peter Sloterdijk hieraan geeft in de allerlaatste zin van zijn boek ‘Sferen’: de kunst van het atmosferisch mogelijke.
“Imagining, sharing and acting for a better world”

maandag 25 tot vrijdag 29 augustus 2014

ZomerKampus - een reis rond de wereld in 5 dagen met de K van Kunst en Kinderen

Wil jij deze zomer 5 dagen lang met verbeelding op ontdekking gaan van de Himalaya tot jouw binnenste land? Wil je filosoferen en kunstavonturen? Wil je dromen en doen? Wil je kookknutselen en boomluisteren om zo de wereld te verkennen om hem zo een beetje mooier te maken? Dan moet je zeker en vast naar onze bijzondere universiteit komen!
We scheppen levenskunst met 1 reiskoffer, 2 adressen en 3 planeten, 4 windstreken, 5 elementen én 5 continenten, 6 zintuigen, 7 hemels en 8 stemmen, 9 muzen, 10 vingers en 11 kunsten, 12 instrumenten en 13 talenten, 14 gidsen en 20 reisgenootjes en nog .... 7 miljard.

  • 01 sep

    World Day of Education

  •  

    bekijk hier onze agenda

Save the Dates 2016

save the date 2016
In het kader van 500 jaar ‘Utopia’ van Thomas More in 2016 organiseren we als UAB en vaak in co-creatie met Sint Lucas Antwerpen een extra reeks kleine en middelgrote initiatieven. We willen bij studenten, docenten en een divers publiek de aandacht vestigen op de nood aan en kansen om, als antidotum voor geweld en angst, ‘samen te dromen, het beste van onszelf te geven’ voor een optimale leefkwaliteit van ik~jij~wij(k)~wereld. Een kwestie van ‘politiek’ in de betekenis die Peter Sloterdijk hieraan geeft in de allerlaatste zin van zijn boek ‘Sferen’: de kunst van het atmosferisch mogelijke. Klik door voor het programma.

Werelddag Verbeelding

Tentoonstellingsproject + extra muros 09 - 23 oktober 2015 Sint Lucas Antwerpen
Op 9 oktober - Werelddag van de Verbeelding door de UAB geïnitieerd - openen we het tentoonstellingsproject “Eigenhandig” van RASA, voor 2 weken te gast op de Kunstencampus Sint Lucas. RASA selecteerde werk van Hedwig Houben, Carla van de Puttelaar, Anton Cotteleer, l’hommmm, Pina Bausch, Jan Fabre en Peng Yu. De UAB en Sint Lucas haken in op het thema ‘eigenhandig’ door nieuwe perspectieven toe te voegen en de maatschappelijke dimensie ervan vorm te geven.

Wereldvoedseldag en Schrijf-ze-VRIJdag

Vernissage & presentaties 16 oktober 2015 Sint Lucas Antwerpen
Op 16 oktober - Wereldvoedseldag - openen we de tentoonstelling van alumna Oekie Segers. Het werk dat zij toont - 'Meat Parade' - is een beeldende reflectie op de mechanisering van onze vleesindustrie. EVA vzw voegt hier haar 'plantaardige' visie aan toe. Lukas Palmers verbindt het thema voedsel met armoede, overschot met tekort en nodigt hierbij Dagelijks Brood Antwerpen uit die zich ontfermen over voedselbedeling.
Ook op 16 oktober tijdens de dag engageren we ons voor Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International. 'Mensenrechten? Onze rechten!' 

KanDoe en COCD

methodiek/workshop 22 oktober 2015 UAB Sint Lucas Antwerpen
In het kader van het lopende project EIGENHANDIG kan je op donderdagavond 22 oktober kennismaken met twee visies & workshops die aanzetten tot ‘de handen uit de mouwen steken’. De UAB wijdt je in in KANDOE en het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD) presenteert LEGO® SERIOUS PLAY®.
Vooraf nog te bezichtigen: tentoonstelling 'Eigenhandig' van RASA en 'Meat Parade' van alumna Oekie Segers.

Mokhallad Rasem

Voorstelling 05 oktober 2015 Sint Lucas Antwerpen
Op 5 oktober is Mokhallad Rasem van Toneelhuis te gast op Campus Sint Lucas met de voorstelling WACHTEN. Hoe kijkt een Arabische theatermaker naar de toestand in de wereld? Wat betekent wachten? Mokhallad Rasem werpt een hedendaagse blik op Waiting for Godot van Beckett. Er zijn talloze vormen van wachten: wachten op papieren, wachten op inzicht, wachten tot de pijn over gaat, wachten op een brief, wachten op de terugkeer van de geliefde, wachten op de dood, op God, op betere tijden,…

Academische Opening UAB '15-'16

Academische Opening 2015-16 26 september 2015 Sint-Bernarduscentrum Antwerpen
De UAB zet het thema Faire Media centraal ter gelegenheid van haar tiende verjaardag. Op het programma van zaterdag 26 september: een academische zitting met inspirerende visies op Faire Media, boeiende rondetafels voor professionelen en wakkere burgers. Locatie: Bernarduscentrum Antwerpen - Van 11:00-16:00 - I.s.m. Vredescentrum, CIMIC en Evens Foundation.