Wat zijn de verschillende opties die je tegenwoordig beschikbaar hebt bij het kopen van een PVC Vloer?

Spread the love

Wil jij graag beginnen met het kopen van een PVC vloer? Licht, medium of donker – er zijn vele keuzes. Lichte “houtsoorten” in laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in afwerkingen die eruitzien als esdoorn, walnoot, natuurlijke pecannoot, beukenhout en bamboe. Middelzware houttinten zijn onder meer antiek hickory, natuurlijk Braziliaans kersenhout, kastanjehout, hickory en honing-eik. Donkere tinten laminaat “houten” vloeren zijn onder andere kokos, mahonie, teak en nog veel meer. Laminaatvloeren kunnen zelfs worden gekocht in afwerkingen die eruitzien als dure, exotische houtsoorten.

Laminaatvloeren – Keuzes in steen

Natuurstenen vloeren kunnen erg prijzig zijn. Natuursteen voegt schoonheid toe aan allerlei moderne inrichtingen. Gelukkig kunt u met laminaatsteen nog steeds die uitstraling en schoonheid hebben, maar zonder het dure prijskaartje. Veel fabrikanten van laminaatvloeren bieden een natuursteenlook aan. Kleurkeuzes zijn er genoeg bij laminaatsteen. Van lichte kleuren zoals zand tot donkere kleuren zoals zilver en zwart, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Er zijn tegenwoordig ook behoorlijk wat mensen die een gietvloer in hun appartement laten leggen, dat geeft een moderne look.

Eenvoudig onderhoud en duurzaamheid

Het onderhoudsarme aspect van laminaatvloeren is op zichzelf al een schoonheid. Laminaatvloeren zijn duurzaam en zo onderhoudsvriendelijk dat u zich zult afvragen waarom u ze niet eerder heeft gekocht. U moet de richtlijnen van de fabrikant volgen, maar meestal volstaat regelmatig vegen om vuil en stof te verwijderen en een vochtige dweil met alleen warm water. Harde chemicaliën, dampen, vieze boenwas en vette oplossingen behoren tot het verleden wanneer u in laminaat investeert. Laminaatvloeren zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan tapijt en u hebt in de toekomst nooit meer te maken met schrobben en voegspecie.

  • Laminaatvloeren zijn zeer duurzaam en zijn zeker een pluspunt als u kinderen of huisdieren heeft. Kinderen kunnen over de laminaatvloer rennen en hoeven zich nauwelijks zorgen te maken over krassen of beschadiging van het oppervlak. Zolang schoenen bij de deur op een matje worden afgeveegd, hoeft het dragen van schoenen geen probleem te vormen voor uw laminaat hout of laminaat steen. Deze vloeren hebben meestal een fabrieksgarantie voor meerdere jaren.
  • Als u uw vloerbedekking wilt vervangen door laminaat in de hoop een betere prijs te krijgen bij de verkoop van uw huis, zult u niet teleurgesteld worden. Potentiële kopers zullen de schoonheid van de laminaatvloeren opmerken die u in uw huis heeft gelegd. Laminaatvloeren van goede kwaliteit kunnen de waarde van uw huis verhogen, dus voor een snelle en eenvoudige upgrade die minder duur is dan natuurlijk hout of steen, zijn laminaatvloeren een uitstekende keuze.